torstai 4. syyskuuta 2014

KUN ELÄMÄ MUUTTUU




Tony Parsons: Mies ja poika. Like 2002.

Entä jos kaikki muuttuisi kertaheitolla? Saunaillat, kalareissut ja äijämeininki vaihtuisikin kurahousujen ja hiekkalaatikon arkeen? Parsonsin Mies ja poika on humoristinen tarina siitä millaiseksi elämä muodostuu, kun tv-tuottaja Harry Silver huomaakin tulleensa jätetyksi. Vaimo on lähtenyt ja jättänyt hänet kaksin nelivuotiaan pikkupojan kanssa.

Osaako isä selviytyä arjesta? Samalla kun keski-ikä pukkaa päälle, Harry joutuukin pyörittämään lapsiperheen arkea, josta hänen vaimonsa huolehti aiemmin. Monet koomiset tilanteet ja hersyvä huumori saavat lukijan suun hymyyn. Samalla tulee myös itse pohtineeksi, kuinka Harryn asemassa selviäisi ja mitä loppujen lopuksi tietää niistä asioista, jotka vaimo yleensä hoitaa.

Parsonsin kieli on elävää, juonen käänteet hallittuja ja tarinan kerronta sujuvaa. Hän tuo hyvin esiin sen pienen eron, joka miesten ja naisten maailmassa vallitsee. Toisaalta Parsons kuvaa hyvin myös naisen kaipuuta, yksinäisyyttä ja miehen tarvetta löytää joku lähelleen. Surun, pettymysten ja vastoinkäymistenkin edessä tosimies selviytyy! 

AH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti